GRUPNI TRENINZI PLIVANJA

Grupni treninzi plivanja u školi plivanja Aqua HollywoodGrupni treninzi plivanja, bilo da se radi o obici u plivanju za decu neplivače ili su u grupi deca plivači kojima je potrebna korekcija ili dopuna tehnika plivanja, kako sama reč kaže predstavljaju treninge koji uključuju određeni broj polaznika škole plivanja u isto vreme. Bez obzira na to što se trening u plivanju organizuje za grupu dece, svakom detetu se pri obuci u plivanju poklanja dovoljno pažnje.

Korist od grupnih treninga plivanja

Pažljivim praćenjem uputstava koja dobijaju od trenera plivanja, deca na grupnim treninzima mogu naučiti da plivaju čak i brže nego deca koja koriste individualne treninge plivanja. Obuka u plivanju u grupi podstiče ne samo dečiji takmičarski duh, koji za rezultat ima pokušaj da se zadate vežbe i tehnike što bolje i pravilnije izvedu, već i utiče na socijalizaciju putem druženja sa vršnjacima van uobičajenog vremena i prostora.

Organizacija grupnih treninga plivanja

Grupni treninzi plivanja se organizuju u Aqua parku Hollywoodland na Ledinama i predviđeni su za decu od 4 do 14 godina. U grupnim treninzima plivanja mogu učestvovati deca neplivači i deca koja već znaju da plivaju, a vežbe koje se rade su prilagođene njihovim predznanjima. Treninzi počinju kratkim zagrevanjem, a deca u vodi provode maksimum vremena u okviru časa.

Za decu neplivače postoji poseban program kojim se deca pripremaju za učenje tehnika plivanja, dok za decu plivače treneri škole plivanja Aqua Hollywood sprovode korektivne i vežbe unapređenja načenih tehnika plivanja.